top of page

Andøy-kunstnerne er her!

Oppdatert: 14. jul. 2022


Andøy kommune har nå fått besøk av to kunstnere for å arbeide i ti dager. De samme kunstnerne kommer tilbake i februar, for å være sammen med oss under Nordlyst. Hovedvertskap for oppholdet er Andøy kommune og Andøya Space.


Kunstnerne som kommer er Sunniva Sundby og Lars Erlend Tubaas Øymo. Sundby jobber som filmskaper, og Tubaas Øymo er utdannet journalist og filmfotograf.Målet for kunstnerne er å produsere et videoverk / installasjon som er forankret i det stedsspesifikke på Andøy, men som samtidig vil ha en universell appell med sine refleksjoner omkring tematikk som berører mennesket i møte med teknologi og vitenskap. «Vi ønsker å undersøke hvordan menneskene på øya forholder seg til det grunnleggende i naturen som gir liv, kontra det vitenskapelige som stadig utvider grensene for vår eksistens.» forteller de.


Sundby og Øymo har tidligere jobbet sammen på flere produksjoner og laget «Som hun elsker» som har vunnet priser på filmfestivaler.


Under dette første oppholdet skal kunstnerne få tid til å bli kjent med øya, knytte kontakter i lokalbefolkningen, og starte den kreative prosessen mot ferdigstillelse under det andre oppholdet i februar 2022.


94 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page