top of page

Første opphold for Hadsel-kunstnerne

AiRV Hadsel har fått nye kunstnere på besøk: Judith Vanistendael, Eva Hilhorst og Christian Witternigg. De har hatt 10 tettpakkede dager og fått oppleve mye og snakket med mange. De har vært på dugnad med Voksenopplæringa, holdt workshop og tegna portretter av mange av Melbus innbyggere blant annet. Så nå har de et godt grunnlag for neste opphold.


Fra venstre: Eva Hilhorst, Christian Witternigg og Judith VanistendaelJudith Vanistendael er en belgisk tegneseriekunstner, mens Eva Hilhorst er en nederlandsk grafisk journalist. De to tegnerne jobber med grafisk journalistikk, og har klimaendringer som et felles prosjekt.


Christian Witternigg har base i Wien. Han jobber med koding, og er opptatt av hvordan menneskelig interaksjon med data og sensorer kan skape visuelle kunstverk. Under pseudonymet “Jupiter” har Witternigg opptrådt på festivaler og klubber ulike steder i Europa.Det første residens-oppholdet innebærer å gjøre seg kjent i området: omvisning på Hurtigrutemuseet, besøk på galleri Espolin, dugnad, bålkveld og konsert ved bålplassen i nærheten av Hovedgården, og et besøk innom Indrejord gård blant annet.Vanistendael og Hilhorst har tegnet portretter av personer som bor på Melbu, blant andre beboere på Bankplassen, og eldre på torsdagskafe hos Hadsel frivilligsentral. Denne måten å arbeide på gir rom for de gode samtalene, deling av historier og opplevelsen av å bli sett for de som blir tegnet.Workshop med Witternigg i "kreativ koding" for medieelever på Hadsel videregående skole.Torsdag var det dugnad i parken ved Melbo Hovedgård, i forbindelse med at stien i parken vil forlenges opp mot Brekka. Her ser du kunstnerne og elever fra Voksenopplæringa i sving. Det ble gjort et godt stykke arbeid, og gode pauser med tid til samtaler over spaden og kaffekoppen.

Takk for et kjempefint besøk, Eva, Christian og Judith! Og velkommen tilbake neste år. Da blir det Elvelangs og full fres!

48 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page