top of page

Kunstnere på besøk i Bø

Oppdatert: 10. jan. 2022


Første kommune ut for kunstnerbesøk er Bø, og hovedvertskap for oppholdet er Bø kommune og Bø museum. Kunstnerne skal bo og arbeide i Bø i 10 dager, og så komme igjen på et nytt opphold under Reginedagan året etter.


Kunstnerne som har kommet er Elena Redaelli (Italia), Marta Nerhus (Norge), og Brynhild Slaatto (Norge), og de har nå gjestet Bø i 7 dager. Fokuset ligger på Parkvoll, museumsområdet på Vinjesjøen, som Bø kommune og Bø museum arbeider med å utvikle som et sted for lek og kunstopplevelse i friluft.

På bildet ser dere alle tre godt pakket inn for KORKs jubileumskonsert i Bø, som de var så heldige å få med seg.


Redaelli har sin kunstutdannelse fra Italia og England, og har siden 2011 arbeidet med stedsspesifikke kunstinstallasjoner i det offentlige rom. Redaelli har blitt veldig inspirert av vår fortellertradisjon og kystkultur, og hadde søndag 15.aug en uformell workshop sammen med lokalbefolkningen. Der ble historier om både gamle og nye dager fortalt, og Redaelli fikk et godt innblikk i hvordan livet på yttersida har vært og er i dag. Deltakerne ble også invitert til en morsom tegnestund, samtidig som at praten og latteren satt løst rundt bordet. Workshopen var en del av Redaellis researcharbeid for et kunstverk som skal stå ferdig i løpet av Reginedagan neste år.


Nerhus jobber med skjøre og sanselige skulpturer, tegninger og installasjoner i streng og metalltråd, og er særlig opptatt av kystkultur da foreldrene hennes bygde jakter og galeaser til Nordlandsfarten. Hun skal også lage et kunstverk eller flere, forhåpentligvis i samarbeid med ungdommer fra Bø ungdomsskole, som etter planen skal ferdigstilles under Reginedagan til neste år.


Slaatto er tekstilkunstner og har over lengre tid arbeidet med store tekstilprosjekter som gjerne henger utendørs. Til AiRV planlegger hun utendørsvever, i samråd med Bøs lokale kunsthåndverker Berit Vareide, snekker Torgeir Thorsen, og forhåpentligvis også i samarbeid med bygdas ungdommer. Vevene skal henges opp på to vegger på museets området, og kan stå ute i vær og vind. De vil avdukes under neste opphold.


I arbeidsgruppen i Bø sitter avdelingsleder i Museum Nord: Julie Sæther, kultur og næringssjef i Bø: Kine Anette Johnsen, og prosjektleder i AiRV og også kulturkonsulent i Bø kommune: Hanne Fredheim.


Bildene under er fra Elenas workshop.51 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page