top of page
DJI_0270s_edited.png

ART - PLAY - NATURE 

Ytterst mot storhavet finner du Bø kommune. Forblåst og vakker, med kritthvite strender, golde fjell, og grønne enger. Sentralt i Bø ligger Parkvoll, et museumsområde Bø kommune og Bø museum arbeider med å utvikle som et sted for lek og kunstopplevelse i friluft. Dette gjør stedet særs egnet til et opphold med fokus på kunst, lek og natur.

SØKNADSFRIST: Fristen er passert

Fleet

HVA VI TILBYR:

 

  • Opphold: 10 dager x 2

  • Første opphold: 9.-18. aug 2021

  • Andre opphold: Slutten av juli 2022 (under Reginedagan)

  • Honorar: 7000 kr pr opphold

  • Reiseutgifter dekkes

  • Utgifter for kost og losji dekkes

  • Leiebil kan skaffes om det er nødvendig

  • Samarbeid med lokale aktører/kunstnere/ frivillige

Alle profesjonelle kunstnere og kunstnergrupper opp til 3 personer kan søke. Vi vil også oppfordre grupper som jobber på tvers av disipliner å søke. Gruppen trenger med andre ord ikke kun bestå av kunstnere, men også av andre som jobber innenfor andre fagfelt. 

B%C3%B8%20Museum%202020_edited.jpg

Bø museum (Foto: Bø museum)

Mannen og havet, alf Oxem.jpg

"Mannen fra havet" (Foto: Alf Oxem)

HIKERS PARADISE

Bø er et fantastisk sted på yttersiden av Vesterålen med fjell, turstier, storhavet og øyer på alle kanter. Naturen i Bø er svært tilgjengelig, og store naturopplevelser ligger rett utenfor stuedøra. Området byr på mange spektakulære vandreturer i merka løyper, og Bø kommune har profilert seg som et “Hikers paradise”.

 

PARKVOLL OG BØ MUSEUM

Parkvoll var lensmannsgård i nesten 50 år, fra 1919 til 1966. Lensmannskontoret er en liten hvit bygning oppført til formålet. Det finnes også flere bygninger på museumsområdet: våningshus, uthus, sommerfjøs, rorbu og naust, som nå huser ulike utstillinger. Den siste lensmannen bodde på Parkvoll til ca. 1980, da ble huset kjøpt av Bø kommune og omgjort til museum. 

Museets tema er eventyr, sagn og muntlig fortelling. Fortellingen har alltid stått sentralt i eldre samfunn. Å kunne fortelle en god historie var en viktig del av hverdagen. Ikke minst for barna som gjemte seg under bordet for å høre på når de voksne prata. I disse historiene var det rom for skrømt og det overnaturlige. Dette finner vi igjen i Regine Normanns litteratur, som binder det hele sammen. 

Regine Normann var født og levde deler av sine barndoms- og ungdomsår i Bø. Hun var de tre første tiår av 1900-tallet en kjent forfatter i Norge. Hun er mest kjent i dag for sine eventyr som formidler den rike kystkulturen og eventyr- og sagnskatten som hun i sin barndom og ungdom fikk del i. Siste uka i juli arrangeres den årlige festivalen Reginedagan til ære for forfatteren. Festivalen har mange arrangementer i friluft, tilpasset barn og unge, som eventyrsti, gårdsbesøk og guidet turer til Sinahula

med eventyropplesing.

DSC_2251s.jpg

Friluftsgalleriet (Foto: Øystein Lunde Ingvaldsen)

På museumsområdet finner du også en av de mest profilerte skulpturene i Skulpturlandsskap Nordland: «Mannen fra Havet» av Kjell Erik Killi Olsen. Dette inspirerte Bø kommune til å etablere Friluftsgalleriet Skulpturlandsskap Nordland i 2015, en permanent fotoutstilling som viser frem alle kunstverkene fra prosjektet. Tanken med Friluftsgalleriet harmoniserer med selve ideen om Skulpturlandskap Nordland: En samling nåtidskunst ute i det fri, i det storartede nordlandske landskapet.

 

UTVIKLING AV OMRÅDET

Kommunen jobber nå for at området skal bli et kultursentrum for innbyggere og besøkende til Bø, med ny utescene/utendørs allrom med skulpturer, ny kunstlekepark, kultursti opp til sentrum, og på sikt også nytt museumsbygg. Bø kommune ønsker å utvikle museumsområdet til en folkepark med kunst og lek som gjennomgående tema. Vi ønsker å styrke dette området som en attraksjon for barn og familier, og for å lykkes står kunstopplevelse sentralt.

ARBEIDSSTED: Museumsområdet Parkvoll / Bø Museum

BOSTED: Et koselig lite hus med tre soverom på Føre (ca 2 min unna Parkvoll med bil)

Bø, hus, airbnb.jpg

Huset på Føre

Stengt for flere søknader

Foto: Øystein Lunde Ingvaldsen, Klaus Kudsk Larsen, Jack Roger Lihaug, Alf Oxem, Hanne Fredheim, Katie Hanken

Destinations
Crew
bottom of page