top of page

Dansekunstnere til Øksnes og Vesterålen

I slutten av august og inn i september får Øksnes og Air Vesteraalen besøk av duoen Meløe/Engebretsen: Danserne Marit Meløe og Anders Engebretsen.De to har medvirket i en rekke sceniske produksjoner og musikkvideoer, men har også jobbet mye med dans i det offentlige rom. Duoen lar seg inspirere av både mennesker, bystrukturer og naturlandskap. Fellesnevneren i arbeidet deres er en åpen og leken tilnærming til dans og bevegelse. Sammen skaper de opplevelser der dansekunsten skaper nye forbindelser og åpner opp for nye perspektiv mellom mennesker og omgivelser.

Marit er oppvokst i Tromsø, mens Anders er fra Stavanger. De har begge utdanningsbakgrunn fra England og har samarbeidet på flere prosjekter siden de flyttet til Oslo i 2019. Meløe/Engebretsen har turnert med eget arbeid til festivaler og kulturhus i både inn- og utland, fra Hammerfest til Helsinki.

- Det blir spennende å se hvordan nye omgivelser kan inspirere og utvide våre horisonter, sier Marit Meløe.

Duoen synes det er et stort privilegium å ha muligheten til fordypning i egen kunstnerisk praksis gjennom kunstresidensprogrammet AiR Vesteraalen.


Danserne ønsker å bevege seg ut av storbyen og nærmere naturen og historiene som finnes i lokalsamfunnet. I kjernen av deres prosjekter ligger en visjon om å engasjere publikum til å ta del i og oppleve dansekunst på nært hold, i nye format. De gleder seg til å se hvordan Øksnes kan inspirere dette arbeidet gjennom kunstneroppholdet.

- Vi gleder oss veldig til å bli kjent med Øksnes, både stedet og menneskene som bor og jobber der, sier Engebretsen.


Dansekunstnerne drar til Øksnes med blanke ark, og gleder seg til å dele erfaringer med lokalbefolkningen under oppholdet. De vil returnere til Øksnes i 2024 for å fullføre prosjektet.

- Vi ser fram til å møte Marit Meløe og Anders Engebretsen, og til å bli bedre kjent med dans som kunstform og uttrykk, sier Maria Johansen, daglig leder for Nordland Akademi for Kunst og Vitenskap.


Foto: Brage Pedersen

85 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page