top of page

Elvelangs 2021

Det har vært travle, men gode dager tett på, og vi er nå så glade over å ha gjennomført et flott arrangement, med godt vær og fullt av hyggelige besøkende. 1687 stk ble telt etter å ha passert start, og da er ikke alle frivillige eller lag og foreninger som bidro under kvelden telt med, så det egentlige tallet nærmer seg vel en 1800.


Vi er svært takknemlig over all innsats fra lag og foreninger som har bidratt med kunstneriske innslag langs løypa! Lista over kunstnerlige bidrag finnes her: https://www.airv.no/elvelangs-infobrosjyre Fra sang og dans til nydelige installasjoner. Det ble virkelig satt pris på, av både oss og de besøkende. De frivillige i dugnadsgjengen gjorde også en strålende innsats. De var i hovedsak personer som ble med på privat initiativ, og flere av dem fra Voksenopplæringa på Melbu. Det var også flott at Røde Kors og Hadsel brann og redning kunne stille opp som beredskapsgruppe. Takk også til Seljeveien dagsenter for spons av ved. Siden det meste har vært gjort på frivillig basis, gjør at det også kan være helt gratis for publikum. Elvelangs er nå en del av kunstnerresidens-prosjektet AiRV, og AiRV i Hadsel har temaet "kunst og samfunn". De tre kunstnerne som har arbeidet i Hadsel kunne ikke komme i egen person som planlagt, på grunn av pandemien. De fortsetter likevel sitt samfunnsprosjekt på Melbu, og fikk presentert sine arbeider i løypa på fredag: Mia Harris (UK) har hatt digitale workshops med beboere på Bankplassen, og stilte ut «Landscapes - hjem kjære hjem». Andrea Greenwood (UK) har hatt en workshop med 7.klasse på Melbu skole som har resultert i «Seascapes - the catch». Hun har også laget vakre små båter sammen med 6.klasse på Stokmarknes skole, og Galleri Espolin har gjort det samme med Miljøagentene i Kabelvåg. Båtene blir det blåst liv i når kunstnerne kommer tilbake i juli 2022. Will Renel (UK) stilte ut sitt verk: «Skyscapes», som er basert på bilder av himmelen over Melbu, som folk har sendt inn i løpet av året som har gått. Han er forøvrig veldig takknemlig for alle bildene! Det ble, som forventa, en liten flaskehals i starten, men sånn er det når det kommer mye folk som skal gå en svært smal løype. Vi ønsket også litt luft mellom kohortene, både for et mer smittevennlig arrangement, men også fordi en slipper å stå tett i tett i selve løypa. Vi håper at publikum syntes det var verdt tiden likevel. De fleste var også ved godt mot og i godt humør på tross av dette, og det er alltid så godt for oss arrangører å se. Vi vil jo at folk skal ha det bra og få mest mulig ut av dette vi har jobba så lenge med!

En av de siste musikalske innslagene ble gjort av Din Freundin som holdt konsert oppe i Kos & Amfi. Det ble en magisk stemning fra et strålende Vesteråls-band, med barn som danset til musikken på scena, fullt av folk som koste seg i amfiet, med en flott utsikt over alle lysene fra Melbu.


Kl 22.00 presis ble kvelden avsluttet på samme sted, med vakker joik av Mikkel Per Sara. Han, og flere, kom ned fra det åpne møtet som ble arrangert i en lavvu litt lengre opp, i regi av Vesterålen og Omegn sameforening sammen med Melbu og Omegn lokalutvalg som har hatt Sannhets- og forsoningskommisjonen på besøk.

En passende og flott avrunding på et arrangement som forhåpentligvis ble som et «Lys mot mørke» for alle som dukka opp!


Neste Elvelangs planlegges i 2023. Vi sees da!
43 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page