top of page

Kunstnere i Sortland

Nå har to kunstnere kommet på besøk til Sortland for å arbeide og etterhvert lage to kunstverk til Sortland by. Kunstnerne som er her er Deana Kolencikova og Anna Borrie.


Deana Kolencikova er en 31 år gammel kvinne fra Slovakia, bosatt i Frankrike. Hun har reist verden rundt og satt opp lekne og humoristiske installasjoner, gjort performancer og såkalte "interventions". En fellesnevner for Kolencikovas verk er at de utspiller seg i det offentlige rom, og baserer seg i stor grad på interaksjoner og dialog med publikum. Hennes prosjekt blir en tydelig forlengelse av Skrift på blå bunn og et synlig spor av prosjektet i Sortland sentrum -som vekker nysgjerrighet og kreativitet.

Anna Borrie er 37 år gammel, bor i Spania, men kommer opprinnelig fra New Zealand. Borrie har blitt veldig interessert i Sortlands historie. Som hun skriver i søknaden: "Sortland has a history as an old trading post and the idea I have is to create a creative trading post". En fysisk utveksling av minner, bilder, ord, eller objekter som sier noe om vårt forhold til Sortland.

Bilde: Deana til venstre og Anna til høyre. Godt i gang med å bli kjent med lokalbefolkningen. Her hjelper de til med 1.mai-tog.


Begge ønsker å komme i kontakt med Sortlands innbyggere. Borrie skal holde workshops for ulike grupper og Kolencikova vil ta kontakt med noen av de som bor i sentrum.

Vi får to kunstnere som svarer godt til AiRV mål og utlysning: en forsterka kunstnerisk tilstedeværelse i byrommet, en invitasjon til kreativitet og utvikling, men også en bevaring av våre kollektive minner og tradisjoner.

Hovedvertskap for oppholdet er Sortland kommune v/Mona Dahl og Gerdas hus v/Jørun Drevland, samt prosjektleder for AiRV, Hanne Fredheim.


61 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page