top of page

- Vi ser på kunsten som en møteplassFoto: Odd Johan Forsnes

Kunstnerne Giovanna Aguirre og Lars Jonnson besøkte Sortland med utstillinger og workshops!


Kunstneroppholdet varte fra 7. til 17. april.


Fredag 12. april åpnet utstillingen “Windows of the world" i Ariblå på Kulturfabrikken. Den har vært satt opp flere steder i verden, og ble godt tatt i mot på Sortland. Mange har vært innom for å se videoutstillingen, som er satt sammen av mer enn 200 filmer fra hele verden. Filmene viser ikke det spektakulære, i stedet får betrakteren et innblikk i hverdagslivet til mennesker som er bosatt ulike steder på jorden. De som besøkte utstillingen vandret - uten sko på - i et rom opplyst av projeksjon, der landskapet av lyd, lys og objekter ble blandet til en totalopplevelse.


Foto: Odd Johan Forsnes

På Gerdas hus var det ny utstillingsåpning lørdag 13. april, denne gang med noe helt annet. Utstillingen “Chronotypes in iron blue” viste en bildeserie i blåtoner med digitale collager trykket i teknikken cyanotype. Cyanotype er en fotografisk teknikk uten kamera, med bruk av jernsalter og UV-lys eksponering. Utstillingen med de blå trykkene var en takk fra kunstnerne til Sortland - den blå byen.


Onsdag 17. april arrangerte Jonnson og Aguirre kunstverksted på Kulturfabrikken. Tolv personer deltok, og både Sortland kommune, Sortland byforening, ungdomsrådet og Sortland museum var representert. Med kunst som metode bygde deltakerne skulpturer av gjenbruksmaterialer. Kunstnerne ledet den kreative prosessen. I første del fikk deltakere oppgaver som skulle aktivisere venstre hjernehalvdel, den kreative delen. Deretter ble det grupperarbeid, der deltakerne samarbeidet om å finne gjenbruksmaterialer og sette dem sammen til skulpturer.


Foto: Torgeir Stensland


Jonnson og Aguirre har base i Ørebro i Sverige og har samarbeidet i over 20 år. Engasjementet til duoen ligger i å lage kunst for det offentlige rom, både små og store prosjekter.

-Vi ser på kunsten som en møteplass, et sted som kan være med på å skape toleranse og respekt for hverandre, sier Lars Jonnson.  

18 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page