top of page

Høstens vakreste eventyr: Elvelangs 2023!

Fredag 15. september 2023 ble Elvelangs arrangert på Melbu. Mer enn 2400 mennesker deltok på den stemningsfulle vandringen, med lyssatte tablåer, kunst og kulturinnslag. Det er publikumsrekord.

Kunstresidensprosjektet Artist in Residence Vesteraalen (AiRV) Hadsel har Elvelangs som sin viktigste formidlingsarena. Tegneseriekunstneren Judith Vanistendael (Belgia) og grafisk journalist Eva Hilhorst (Nederland) har jobbet tett på lokalsamfunnet under flere kunstneropphold. På Elvelangs presenterte de malerier av mennesker som bor her. Den spennende prosessen har resultert i mange flotte arbeider! Maleriene er utstilt i Det Blå Rommet i Nordland Akademi sine lokaler på Melbu. Utstillingen vil være åpen fram til jul og vi ønsker alle varmt velkommen for å se! Det er åpent i vår kontortid mandag - fredag.


Kunstner og kreativ koder Christian Witternigg (Østerrike), også kjent under pseudonymet Jupiter, presenterte et interaktivt teknologisk kunstverk som var i dialog med publikum og omgivelsene. Installasjonen, med tittelen "Strøm", var et organisk portrett av livet, og livets - kanskje fatale - streben etter vekst.


Witternigg hadde også kunstworkshop om kreativ koding med elever på Informasjonsteknologi og medieproduksjon ved Hadsel vgs.
Vi er veldig glade for at danser og koreograf Thomas of Norway ble med! Han hadde premiere på sitt spesialproduserte soloverk for Elvelangs: Can you hear the wind.


Mer enn 250 personer var deltakere med kreative bidrag på de 46 postene i Elvelangsløypa. Enkeltpersoner, foreninger, institusjoner og kunstnere fra inn- og utland stod bak arrangementet, i samarbeid med Kultursamarbeidet i Vesterålen, Museum Nord, Nordland Akademi og Hadsel kommune.


Sammen skapte vi en magisk opplevelse, og den skal vi leve lenge på!


Foto: Bjørn Eide og Odd Johan Forsnes17 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page